نگهداری ساعت مچی در کارایی و طول عمر آن تاثیر بسیاری دارد. اگر از ساعت مچی خود به درستی نگهداری کنیم، می توانیم آن را برای نسل های آینده باقی بگذاریم. بطور کلی ساعت ها به گونه ای ساخته می شوند که تا مدت زمان زیادی به خوبی روز اول خود کار کنند. به همین دلیل نگهداری صحیح از آنها کار سختی نیست. برای اینکه شماهم بتوانید ساعت مچی خود را تا سال های زیادی به همراه داشته باشید 10 نکته برای نگهداری صحیح از ساعت مچی خود به شما یاد خواهیم داد. در ادامه این مطلب از تی تی بول با نگهداری ساعت مچی همراه ما باشید.
[lwptoc numeration=”none”]
نکات مهم درباره نگهداری از ساعت مچی :
1_ تمیز کردن مداوم برای نگهداری ساعت مچی
تمیز کردن ساعت مچی یک نکته مهم و آسان برای افزایش طول عمر ساعت شما است. شما می توانید با استفاده از یک پارچه نرم روی بند و صفحه ساعت بکشید تا خاک و آلودگی های روی آن را تمیز کنید.
برای تمیز کردن موثر بند ساعت با توجه به جنس آن روش های مختلفی وجود دارد. برای مثال هر چند ماه یک بار بند ساعت خود را جدا کنید. اگر بند ساعت مچی شما فلزی است، از آب ولرم و شوینده با قدرت پاک کنندگی ملایم برای تمیز کردن آن استفاده کنید. اما اگر بند ساعت مچی شما چرمی است، برای این کار از محلول آب ولرم و سرکه سفید استافده کنید.
توجه داشته باشید با انجام هر یک از دو مورد ذکر شده سریع پس از تمیز کردن بند ساعت، آن را به خوبی خشک کنید.
2_ مراقبت و سرویس دهی منظم
بسیاری از کارخانه های سازنده ساعت مچی در دنیا دارای خدمات پس از فروش برای مشتریان خود هستند. این به این معنا است که مصرف کننده می تواند ساعت خود را برای سرویس دهی به نزد آن ها ببرید.
اگر ساعت شما مکانیکی است هر دو تا سه سال یک بار و اگر ساعتتان از نوع کوارتزی است، هر چهار سال یک بار برای سرویس دهی آن اقدام کنید.
3_ دور از آهنربا و میدان های مغناطیسی برای نگهداری ساعت مچی!
بسیاری از افراد نمی دانند که قرار دادن آهن ربا در کنار ساعت باعث بروز اختلالاتی در تنظیمات و زمانبندی ساعت می شود.
میدان مغناطیسی بر روی ساعت های دیجیتال تاثیر به سزایی نمی گذارد ولی بر روی ساعت های مکانیکی و باطری دار؛ که توسط موتور کوچک الکتریکی یا کوکی عقربه ها را به حرکت در می آورند، ممکن است تاثیرات قابل توجهی بگذارد اما هنگامی که از آن منبع میدان مغناطیسی دور میشود با تنظیم مجدد، به حالت عادی باز خواهد گشت.
4_ شناخت ظرفیت ضد آب بودن ساعت خود
بیشتر ساعت های امروزی قابلیت ضد آب بودن را دارند. اما ساعت های ویتیج به مروز زمان قابلیت خود را از دست می دهند. اگر ساعت شما از نوع ضدآب نباشد باز هم می تواند قطرات خیلی ریز آب را تحمل کند. اما بهتر است تا حد ممکن از تماس ساعت با آب خودداری کنید. همچنبن اگر بند آن چرمی است سعی کنید که مرطوب نشود زیرا رطوبت باعث تضعیف بافت چرم می شود.
به صورت کلی ساعت های ضد آب انواع متفاوتی دارند؛ برخی از این ساعت ها تنها برای شست و شوی دست مناسب می باشند و برخی برای استفاده تا عمق 30 متر در آب نیز مناسب اند.
5_ نگهداری ساعت مچی و مراقبت از صفحه!
نگهداری از صفحه شیشه ای ساعت بسیار مهم است، زیرا در وضوح صفحه نمایش آن بسیار تاثیر دارد. به همین دلیل مراقب باشید که صفحه ساعت شما با دیوار و یا اشیا تیز سایش پیدا نکند چون منجر به خراشیده شدن صفحه ساعت می شود.
بهتر است هر چند وقت یک بار صفحه ساعت خود را با پارچه های مخصوص و پاک کننده شیشه تمیز کنید.
6_ نگهداری ساعت مچی در جعبه
برای نگهداری ساعت مچی خود حتما از جعبه آن استفاده کنید. مخصوص زمانی که قرار است برای مدت زیادی از یکی از ساعت های خود استفاده نکنید.
وقتی ساعت به پهلو و یا روی صفحه خود قرار داده می شود، احتمال خراشیده شدن آن وجود دارد. جعبه های ساعت به گونه ساخته شدند که امکان نگهداری از آن ها به بهترین و ایمن ترین شکل ممکن صورت گیرد.
اگر جعبه ساعت خود را گم کرده این می توانید جعبه مشابهی خریداری کرده و از ایمن بودن ساعت خود اطمینان حاصل کنید.
7_ ساعت را دور از نور خورشید قرار دهید!
از قرار دادن ساعت به مدت طولانی در معرض نور شدید خورشید خودداری کنید. نور خورشید باعث محو شدن تدریجی رنگ ساعت می شود. همچنین گرمای تولید شده عمر باتری ساعت را کم می کند.
اگر قصد استفاده از یک ساعت را برای مدت طولانی ندارید بهتر است که آن را در سایه و جعبه خود قرار دهید.
8_ دوری از تماس مستقیم با مواد شیمیایی
از تماس ساعت مچی خود با شوینده ها، مواد پاک کننده و عطر دوری کنید. مخصوصا اگر که بند ساعت مچی شما چرمی است. زیرا باعث آسیب دیدن و پوسیدگی آن می شود.
هرگاه که از پرفیوم و یا ادکلن خود استفاده کردید اجازه دهید تا کاملا خشک شود، سپس ساعت خود را دست کنید.
نفوذ برخی مواد شیمیایی باعث بروز خرابی های جدی در ساعت شما می شود.
9_ تا حد امکان از باز کردن ساعت خودداری کنید!
هیچ گاه خودسرانه ساعت مچی خود را باز نکنید. تعمیر و یا ایرادیابی ساعت ها را باید به یک فرد ماهر یا ساعت ساز واگذار کرد. زیرا باز کردن ساعت باعث ورود ناخواسته گرد و غبار به درون ساعت می شود که روی دقت و کارایی آن تاثیر منفی خواهد داشت.
ساعت ها دارای قطعات بسیار ریزی هستند که با گم شدن و خرابی هر کدام از آن ها مشکلات متعددی برای شما به وجود می آورند.
10_ نگهداری ساعت مچی با کتابچه راهنما
استفاده از کتابچه راهنما ساعت مچی به خصوص برای نگهداری از ساعت های بسیار لوکس و گران قیمت توصیه می شود. در این کتابچه های راهنما نکته های ویژه ای وجود دارد که برای هر ساعت اختصاصی است و ممکن است با ساعت های دیگر متفاوت باشد.
بهتر است قبل از ایجاد هر گونه تغییری در سات تان ابتدا کتابچه راهنما آن را مطالعه کنید.
برای نگهداری از ساعت های بند چرمی به نکات زیر توجه کنید :
_ اگر بند چرمی ساعت تان با عرق دست مرطوب شده، آن را به آرامی با پارچه ای لطیف تمیز کنید.
_ همچنین چرم را خیلی محکم دور مچتان نبندید و سعی کنید تماس مستقیم با آب نداشته باشد.
_ توجه داشته باشید که وقتی عرق دست روی بند چرمی است، آن را در جعبه ساعتتان قرار ندهید و سعی کنید درفضای بسته قرار نگیرد.
_ برای جلوگیری از بین رفتن رنگ و جنس بند ساعت سعی کنید آن را در معرض مستقیم نور ، عطر و یا فرآورده های نفتی قرار ندهید.
_ جهت محافظت از خط و خش بر روی بدنه ی آن در مواقع انجام کار سنگین فیزیکی ساعت را از دستتان در بیاورید تا درصد احتمال خراشیدگی و ضربه آن کمتر باشد.
چگونه از ساعت خود محافظت کنیم ؟!
- هنگام شست وشو ساعت خودرا از دست باز کنید، صابون، مواد شوینده و آب کلر دار بسیار خورنده بوده و به ساعت شما آسیب میرسانند.
- بهتر است باتری ساعت مچی به ویژه ساعت های برند تحت نظارت نمایندگی همان برند تعویض گردد.
- توصیه می گردد اگر قصد ندارید از ساعت کوارتز (دارای باتری) خود برای مدتی استفاده کنید اجازه دهید تا ساعت به طور طبیعی به مکانیزم کاری خود ادامه دهد.
- عطرها، مرطوب کننده ها و در کل لوازم آرایشی، بهداشتی و شیمیایی و نیز رطوبت بیش از اندازه می تواننند تاثیرات فرسایشی روی تک تک قطعات ساعت شما داشته باشند.
بند ساعت خود را به طور مرتب چک نمایید و مطمئن شوید که بند، شل و یا فرسوده نشده باشد. - در صورت نیاز قفل بند را محکم تر نموده و یا از بند جدیدی استفاده نمایید.
- اگر قسمتی از بند ساعتتان را کوتاه نمودید یا قطعه ای را عوض کردید، باقیمانده را دور نریزید. در مواقعی که قسمتی از ساعت یا بند آن صدمه ببیند استفاده از آن قطعات سودمند خواهند بود.
- آب کاری (رنگ) ساعتها در صورت تماس با مواد شیمیایی (کرم، عطر، اسپری و… )، آرایشی، بهداشتی و سایش، معمولا از بین می رود. عوامل ذکر شده می توانند در تغییر رنگ ساعتهای طلایی و رزگلد تأثیر بیشتری داشته باشند.
- حساسیت ساعت های اتوماتیک در مقابل ضربه به مراتب بیشتر از ساعت های کوارتز (باتری دار ) می باشد، به همین دلیل نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
- ساعت خود در مجاورت وسایلی که حاوی آهنربا هستند (مانند بلندگوهای کامپیوتر)، حتی الامکان قرار ندهید.
- به طور معمول، دست کردن ساعت در هنگام ورزش و یا فعالیت هایی که مستلزم تحرک می باشد و باعث تعریق بالا می گردند، توصیه نمی شود مگر برای آن گروه از ساعت هایی که مختص ورزش طراحی شده اند.
- مراقب باشید تا ضربه ای به ساعتتان وارد نشود. ضربه ی شدید می تواند به اجزای داخلی ساعت صدمه وارد نموده، بر روی شیشه ساعت خراش ایجاد کرده و باعث شکستگی آن شود و یا حداقل می تواند باعث از بین رفتن مقاومت ساعت شما در برابر نفوذ آب گردد.
- ضدخش بودن شیشه یا سرامیک به معنی مقاومت آنها در برابر تماس با هر نوع ماده ای نمی باشد. طبیعتاً اگر بر روی شیشه یا سرامیک با جسمی سخت تر از آن (مانند الماس) کشیده شود ایجاد خط و خش می نماید.
- اگر برای مدتی از ساعتتان استفاده نمی کنید به هیچ وجه آن را زیر نور آفتاب قرار ندهید چون باعث تغییر رنگ بندهای غیر فلزی و کاهش عمر آنها گردد.
- در روند صحیح کوک کردن ساعت کوکی می بایست بعد از کوک کردن آنها حتماً اهرمی که بیرون کشیده اید را به جای خود برگردانید زیرا ممکن است آب یا غبار به داخل ساعت راه پیدا کند.
- در مواقعی که می خواهید کارهای سنگین به قول معروف یاکثیف کاری انجام دهید بهتر است حتما ساعت مچی خود را از دستتان باز کنید.
لینک مرتبط